Up

Fund&Fortid Artikler

Bilag (3)
Bevaring og konservering af arkæologisk jern

no2 2013Der findes utroligt store mængder af arkæologiske jerngenstande i den danske muld. Ofte kan genstandene tillægges stor kulturhistorisk værdi og være med til at tilvejebringe unikke vidnesbyrd om fortidens håndværk, hverdagsliv og for eksempel særlige bygge- og begravelsesskikke. Samtidig er arkæologisk jern en af de materialegrupper der giver konservatoren de største bevaringsmæssige udfordringer. Da jern er et relativt uædelt, let påvirkeligt og reaktionsvilligt metal, så findes der desværre ingen nemme løsninger. Der forskes derfor stadig i at finde den bedste metode til at forhindre at jern ruster, både inden for industrien og i den kulturhistoriske verden.

Fund&Fortid 3 - 2016

fundfortid 03 2016International detektorarkæologi

– Indtryk fra en konference i Glasgow

Forfatter: Mogens Bo Henriksen

Fra løsrevne stumper til videnskabelige data

no2 2012En af de store historier i medierne i foråret 2011 var, at museerne er ved at drukne i danefæ. Et mere realistisk billede af situationen er nok, at vi sopper i detektorfund i disse år, men sandt er det, at en stadig stigende mængde danefæ – langt overvejende detektorfund – tilgår Nationalmuseet (fig. 1). Og vejen til landets centralmuseum går i næsten alle tilfælde over lokalmuseerne, således også Odense Bys Museer.

Skrevet af: Mogens Bo Henriksen - OBM

Fælles fortid
forside 04 2019Af Anne-Kathrine Kjerulff, Lasse Sørensen og Michael Andersen

Tak til redaktionen for invitationen til at skrive denne leder, for ja, vi har noget på hjerte – hjerter, der også banker for Danefæ, omend vi under-tiden må træffe beslutninger, der kan give andet indtryk.

Hjelmkam-krigeren

Hjelmkamkrigeren TissoeEn Ørnehjelm fra Tissø, fundet af Flemming Fabriciussen,
Artikkelen er skrevet af Flemming Fabriciussen og Peter Vang Petersen i Fund&Fortid 2+2011

 
 
Powered by Phoca Download

DDA Logo 01 transparent

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Danske Amatørarkæologer
v/Formand Jette Svane Hansen
Arkæologiklubben Flækken
2800 Lyngby

Telefon: +45 3828 6158
E-mail: jette.svane@gmail.com