Vandretur fra vikingelandsby til kloster

Lindholm
Nordjyllands Historiske Museum Pressemeddelelse Aalborg 22. september 2015

Natur - og kulturhistorisk tur fra Lindholm Høje til Gråbrødrekloster

Naturvejlederen ved Nordjyllands Historiske Museum, Tommy Jensen, inviterer på fem timers vandretur med både natur - og kulturhistoriske indslag.

Det bliver en vandring i tid og sted, som tager sin begyndelse ved en af Limfjordens mest monumentale lokaliteter Lindholm Høje gravplads og landsby. Her får deltagerne et indblik i jernalder - og vikingetidens levevis. Fra højdedraget på Lindholm Høje har der siden vikingetiden været udsigt til Aalborg, og mange af beboerne i landsbyen har sikkert sendt en tanke over fjorden til livet der.

Denne torsdag i oktober bliver det ikke ved tanken. Turen fortsætter med kurs mod Gråbrødreklosteret i hjertet af Aalborg.

Undervejs gør deltagerne holdt ved Limfjorden og nyder deres medbragte frokost. Så skal fjorden krydses – en tur, der i dag ikke volder det store besvær, men i gammel tid var det en ikke ubetydelig handling at skulle over fjorden og netop den vanskelige verfart ved det gamle overgangssted er også en fortælling værd.

Vel over fjorden vandrer deltagerne gennem det middelalderlige Aalborg, forbi Helligåndsklostret og videre ad det gamle hovedstrøg Algaden Søndergade, til de når Gråbrødreklostret. Her er der nu indrettet et museum, som man selvfølgelig skal besøge som afslutning på vandringen.

Tid og sted:
Torsdag 1. oktober kl. 10

Mødested:
Lindholm Høje Museets hovedindgang. Vendilavej 11, 9400 Nørresundby.
Turen slutter ved Gråbrødrekloster Museet i Algade i Aalborg

Tilmelding nødvendig på mail : Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tilmeldingsfrist:
Tirsdag 29. september. Begrænset deltagerantal.

Pris for at deltage er 30,00 kr.

Praktisk information:
Turens længde er på 6 km og den varer ca. 5 timer. Undervejs spises medbragt frokost, så husk også drikkevarer og siddeunderlag.

For yderligere information, venligst kontakt: Tommy Jensen, naturvejleder ved Nordjyllands Historiske Museum på tlf. 99 31 74 15

NEW SDA logo BW small bottom

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Sammenslutningen af Danske Amatørarkæologer
v/kasserer David Barry
Raklev Høje 40
4400 Kalundborg

Telefon: +45 5956 5660
E-mail: david@barry.dk