Fund&Fortid nr. 2 - 2024

FF 01 2024 forside WEB

indhold web
Nu er årets andet nummer af Fund&Fortid sendt til trykkeriet. Det bliver modtaget hos distributøren den 14. juni og straks herefter påbegyndes udsendelse.
 
Som I kan se af nedenstående "Indhold", bringer vi denne gang et lidt snævere indhold, nemlig om den senere jernalder og middelalder samt detektorarkæologi. Det betyder ikke, at vi glemmer sten- og bronzealder, men viser klart hvor hovedfokus ligger i dansk arkæologi i disse år. Der udgraves og forskes dog også i de tidligere perioder, men der har været svært at få fremskaffet artikler om stenalderen og bronzealderen, men vi forsøger hele tiden. Vi hører altså meget gerne fra jer, der gerne vil skrive om sten- og/eller bronzealder.
 
Hvis man mod forventning ikke har modtaget bladet den 21. juni, skal man henvende sig til Benny Staal i en e-mail på: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fund&Fortid nr. 1 - 2024

FF 01 2024 forside WEB

indhold web
Så er årets første nummer af Fund&Fortid færdigt til trykkeriet. Bladet vil blive omdelt af vores nye distributionsfirma fra den 15. marts 2024, og kort tid herefter bør alle abonnenter have bladet i deres postkasse.
 
Som det ses af indholdet, lægger vi forsigtigt ud med et blad på de 28 sider, som vi er forpligtet til at levere. Der kunne have været yderligere en artikel eller to i bladet denne gang, men vi bestemte os til at gemme "godterne" til næste nummer.
 
Hvis der skulle sidde nogle stykker og gerne vil abonnere på dette - Danmarks bedste arkæologi blad - så kig her:
https://www.arkaeologi-sda.dk/fund-fortid hvor vore lave priser står anført på forsiden... husk at vi udgiver fire numre med et sideantal på mindst 28 sider, ofte flere sider.
 
Hvis der skulle være en abonnent eller to, der ikke har modtaget bladet den 2. april (efter påske), skal man hurtigt henvende sig til mig (Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.) På samme e-mail kan hele årgang 2024 også bestilles.

Årets Arkæolog 2024

niels h andersenFoto: Benny Staal

Dr. phil. emeritus Niels H. Andersen blev søndag den 14. april 2024 udnævnt som Årets Arkæolog af Danske Amatørarkæologer. Det skete på Vejlemuseerne hvor foreningen afholdt årsmøde.

Niels H. Andersen betegnes med rette som neolitikums "grand old man", i særdeleshed for hans mangeårige undersøgelser i og ved Sarup på Sydvestfyn. Dette arbejde resulterede i hans doktordisputats - bestående af tre store bind om fundet - og efter dette fund dukkede der pudsigt nok lignende store stenalderanlæg op i resten af landet; i en grad så alle fik navnet "Sarup-anlæg". Niels  udgav i 2014 endnu et storværk, denne gang sammen med kollegaen Palle Eriksen, under titlen "Stendysser - Arkitektur og funktion" - et værk som alle med hang til neolitikum har fået og stadigvæk får stor glæde af.

I mere end 50 år har Niels forsket i og publiceret materiale om neolitikum (50 års jubilæum på Moesgaard Museum i august 2023) til stor glæde og inspiration for mange årgange af arkæologistuderende - og med garanti også mange kommende generationer, samt naturligvis også for kollegaer i ind- og udland.

Vi er mange, der er Niels taknemmelige for hans store engagement og altid velvilje til at besvare neolitiske spørgsmål.

Danske Amatørarkæologer ønsker Niels H. Andersen tillykke med udnævnelsen.

Ny Bestyrelse

Så har bestyrelsen i DAA konstitueret sig. Og bestyrelsen ser nu således ud


Formand:
Paul-Uwe Grunwald, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 5181 2674

Næstformand: Martin Sonne-Schmidt, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 5054 1641

Kasserer: Pia Bischoff, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 5355 5341

Sekretær: Ann Welling, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 2613 9147

Medlem: Anne Lise Rahbek, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 2219 0574

Suppleant: Arne Hertz, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 8618 0628

Se også listen under Kontakt/Bestyrelse: https://www.arkaeologi-sda.dk/kontakt/bestyrelse

DDA Logo 01 transparent

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Danske Amatørarkæologer
v/Formand Paul-Uwe Grunwald
Sdr.Hostrunp Bygade 24
6200 Aabenraa

Telefon: +45 5181 2674


E-mail: paul-uwegrunwald@web.de