Arkæologi på Askov

Askov

Museet på Sønderskov i samarbejde med Askov Højskole 17.09.17 – 23.09.17

Bliv introduceret til amatørarkæologi. Lær om at læse et historisk landskab, og hvordan man kan undersøge det som hobby. Du kommer til at blive bredt introduceret til emnet og prøve forskellige teknikker i praksis. Kurset er for dig, der vil lære om arkæologi i fritiden, og for dig, som allerede har erfaring. Det foregår såvel indendørs på højskolen og museet, og udendørs i felten.

I sommeren 2016 fandt tre heldige og ihærdige amatørarkæologer den hidtil største guldskat fra Danmarks vikingetid. Sommerens fund består af seks store guldarmringe og en armring af sølv. Med den efterfølgende udgravning, som blev foretaget af Museet på Sønderskov, nåede skatten op på i alt ca. 1,4 kg guld. Hvert år bidrager amatørarkæologer med vigtig viden om Danmarks oldtid. Men amatørarkæologi handler om mere end metaldetektorer. Der er mange måder at bidrage på, og selv blive klogere på egnens historie. Samtidigt er det en hobby, som byder både på aktiviteter ude i naturen og hjemme ved skrivebordet, i arkiver og på museer.

I et samarbejde mellem Askov Højskole og Museet på Sønderskov udbyder vi derfor et kursus, hvor du vil blive introduceret til metoder, som du kan bruge som amatørarkæolog. Det handler om at ”læse” et landskab, og om at lære metoder til at undersøge den fortid, der ligger derude. På kurset vil du blive introduceret til historisk kortlæsning, kildesøgning, geofysiske metoder, rekognoscering, og selvfølgelig også metaldetektorer. Kurset er for dig, der vil lære om arkæologi i fritiden, og for dig, som allerede har erfaring. I løbet af ugen vil du blive del af et igangværende feltarbejde, som gennemføres af museet. Du skal derfor medbringe praktisk tøj, og kunne bevæge dig i det åbne land. Undervisningen foregår på højskolen, men i lige så høj grad ved praktisk arbejde i felten.

Der er plads til højst 24 deltagere på kurset.

Kursusledere
Museumsleder Bo Ejstrud, Sønderskov & højskolelærer Kristian la Cour

 

NEW SDA logo BW small bottom

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Sammenslutningen af Danske Amatørarkæologer
v/kasserer David Barry
Raklev Høje 40
4400 Kalundborg

Telefon: +45 5956 5660
E-mail: david@barry.dk