DAA tur til Lolland

248146 lola stiftsmuseet
© Museum Lolland-Falster  Foto: Tom Björklund

DAAs bestyrelse inviterer til en spændende tur til Lolland og Falster

Lørdag den 8. oktober 2022

Turen går til Maribos museum, hvor vi bliver vist rundt i den meget berømmede udstilling om ”Lola” fra udgravningerne ved Rødby, og en tur i Halskov Vænge.

Vi starter med at mødes på Medborgerhusets parkeringsplads i Taastrup kl. 9.30, hvor ”billøse” fordeles i bilerne (Medborgerhuset ligger på Taastrup Hovedgade 71, der er parkering bag bygningen). Det er måske en god idé at tage lidt kaffe med. De enkelte bilejere aftaler selv betaling for benzin med passagererne. Deltagere syd for Taastrup kører direkte til Maribo museum.

Vi kører til Banegårdspladsen i Maribo, hvor Museet ligger, og hvor vi kan parkere bag museet. Vi skal være der kl. 11.00. Entré 50 kr. betales af deltagerne selv. Vi får en rundvisning af arkæolog Marie Brinch, der har lavet udstillingen. Derefter spiser de, der vil, i Café Victoria, der ligger i Lollands Centret, ikke langt fra museet. Vi er nødt til at have bestilt i forvejen. Ved tilmelding vil I blive bedt om at vælge mellem 2 retter, der begge koster i omegnen af 100 kr. Drikkevarer køber I selv. De, der selv medbringer mad, kan måske finde en bænk nede ved søen.

Kl. 13.30 kører vi mod Falster, hvor Halskov Vænge ligger i det nordøstre hjørne. Det er en temmelig urørt skov med masser af fortidsminder. Der er 6 stendysser og 72 gravhøje! Der er også et lille ubemandet museum. De, der kan og vil, kan gå den 2,5 km lange tur gennem skoven. Eller man kan gå så langt man orker.

Efter skovvandringen kan vi evt. drikke den medbragte kaffe, inden vi kører hjem igen.

Tilmelding til Ann på 2613 9147 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 6. september (så jeg kan give restauranten besked i god tid).

Medlemmerne kan tage gæster med i begrænset omfang.

Angiv: Møder du i Taastrup eller først i Maribo?

Har du plads(er) i bilen, eller er du billøs?

Vil du spise frokost i Café Victoria? Hvis ja, vender vi tilbage ang. valg af menu.

Det bliver helt sikkert en rigtig dejlig og interessant tur!

På DAA’s bestyrelses vegne
Ann Welling - Tværpilen

DDA Logo 01 transparent

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Danske Amatørarkæologer
v/Formand Paul-Uwe Grunwald
Sdr.Hostrunp Bygade 24
6200 Aabenraa

Telefon: +45 5181 2674


E-mail: paul-uwegrunwald@web.de