Sønderjyllandstræf

Skrevet af Knud Bille - Foto Carsten Handberg.

på Arkæologi Haderslev den 1. juni 2014

Efter morgenkaffen blev deltagerne budt velkommen af overinspektør Lennart Madsen, Museum Sønderjylland, Arkæologi Haderslev, Amy Lewring, Sønderjyllands Amatørarkæologer og Jan Andersen, SDA. Derefter kom museumsinspektør Frauke Witte på talerstolen, og vi fik et spænende foredrag om de nyeste udgravninger ved Dannevirke. Det fængede virkeligt, og deltagerne fulgte engageret med. De nye udgravninger ved Dannevirke giver en ny datering der ligger før 500 e.Kr.

yt 2014 01Næste foredrag var af museumsinspektør Per Ethelberg, som desværre ikke kunne være til stede, men foredraget blev leveret af overinspektør Lennart Madsen efter Per Ethelbergs manuskript. Dette foredrag, ”Tidlig rigsdannelse”, havde udgangspunkt i dateringen af Olgerdiget/Olmerdiget. Spændende!

Efter at den medbragte frokost var indtaget, kom overinspektør Lennart Madsen igen på talerstolen, denne gang med sit foredrag ”Sønderjyske borge og herremænd i middelalderen”. Det gav os en masse at gå videre med. Foredraget var spændende og interessant og holdt tilhørerne fanget.

Foredragsrækken, som var koncentreret om Dannevirke og Sønderjylland, blev afsluttet af museumsinspektør René Rasmussen, Museum Sønderjylland, Sønderborg Slot, som fortalte om Den Danske Jarl på Dannevirke, Søren Telling, og hans liv i arkæologiens og Dannevirkes tjeneste.
Alt i alt en række spændende og interessante foredrag, som blev fulgt af de omkring 40 fremmødte. Lennart Madsen bad deltagerne se efter i deres gemmer om de havde oldsager lavet af Helgolandsflint, og delte brochurer ud til flintsamlere.

Referat med alle fotos kan ses i Fund&Fortid nummer 3, 2014.

Knud BilleKnud Bille
Sønderjyllands Amatørarkæologer,
medlem af
Fund&Fortids redaktion
E-mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DDA Logo 01 transparent

Kontakt Os

Spørgsmål om medlemskab og abonnement:

Danske Amatørarkæologer
v/Formand Jette Svane Hansen
Arkæologiklubben Flækken
2800 Lyngby

Telefon: +45 3828 6158
E-mail: jette.svane@gmail.com